4 januari 2019
19:00

Kungsörs IK

Referat: HC Örnen - Kungsörs IK

Det blev tyvärr förlust i fredagens match mot Kungsör på hemmaplan. Slutresultatet skrevs till 3-6 på Trängens IP. " -Vi kommer inte upp i nivå," kommenterar Simon Lid i HC Örnen-målet.

Kungsör kommer ut hårt i den första perioden och pressar tillbaka HC Örnen långa stunder i egen zon. Trots detta är det HC Örnen som tar ledningen efter 1.29 genom Robin Eivik. Kungsör fortsätter att pressa och får utdelningen efter 3.08 då Freddie Jonsson kvitterar till 1-1. Trots att det är Kungsör som har det mesta av spelet så står sig 1-1 resultet till periodvilan.

HC Örnen rycker upp sig en aning efter detta och börjar skapa en del chanser. I samma veva som man höjer sitt offensiva spel blir man lite slarviga bakåt som innebär att man släpper en hel del vassa lägen åt Kungsörs favör. Detta kan Kungsör ta tillvara på och gör både 1-2 och 1-3 innan 7 minuter är spelade av den andra perioden. Daniel Strindlund i HC Örnen lyckas reducera till 2-3 innan perioden är slut och matchen är helt jämn inför den tredje perioden.

Kungsör får tyvärr, för HC Örnens del, in 2-4 efter ca 4 minuter in i den tredje perioden vilket gör att luften går ur spelarna i HC Örnen. Slutresultatet skrivs till slut till 3-6.

HC Örnens målvakt Simon Lid säger följande efter matchen:
"Vi kommer inte riktigt upp i nivå för att kunna slå ett så pass bra lag som Kungsör. Vi är kort om backar och får spendera mycket tid i egen zon och vi orkar inte riktigt att komma upp i normal standard sett över 60 minuter. Vi måste även ta tillvara på de lägen vi får i denna typ av match, vilket vi tyvärr inte gör ikväll."